Waarom kiezen wij voor een 'ontzuurde' vitamine C? - Puur Living

Waarom kiezen wij voor een 'ontzuurde' vitamine C?

Waar is vitamine C goed voor? 
Vitamine C is een vitamine die in heel wat lichaamsprocessen gebruikt wordt.

  • Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid, de bloedvaten, de tanden, het tandvlees, het kraakbeen en de botten
  • Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Waarom kiezen we voor een ontzuurde vitamine C? 
Een synoniem voor vitamine C is L-ascorbinezuur. Maar in de Super C Boost van Rainpharma wordt gebruik gemaakt van mineraalascorbaten zoals calcium- en magnesiumascorbaat in plaats van de zure vorm L-ascorbinezuur.
Ik leg je even uit waarom. 
Bij de verwerking van vitamine C in het lichaam worden mineralen gebruikt om vitamine C beschikbaar te maken voor de verschillende processen. 
Wanneer deze mineralen niet meteen voorhanden zijn gaat ons lichaam deze uit onze eigen voorraden halen. 
Vandaar dat Rainpharma ervoor heeft gezorgd dat hun vitamine C op voorhand gebonden is aan een mineraal (=ontzuurd). Zo wordt deze eerder benut én sparen we onze eigen voorraden aan mineralen. 

Met citrus bioflavonoïden? 
Aan de formule zijn ook citrus bioflavonoïden toegevoegd. Bioflavonoïden zijn de natuurlijke compagnons van vitamine C. Ze worden dus meestal samen in natuurlijke voedingsbronnen aangetroffen. Door het combineren van beide ingrediënten in Super C Boost trachten zij zo veel mogelijk de natuur te volgen. 

Nu het winter is, wil ik nog even extra de link tussen vitamines en onze immuniteit accentueren. Voor sommige van deze actieve stoffen zijn via wetenschappelijk studies aangetoond dat ze het immuunsysteem gaan ondersteunen. Bijvoorbeeld vitamine C, D, A, B6, B9 en B12, maar ook mineralen zoals selenium spelen een rol in ons afweersysteem. Deze stoffen vinden we wisselend terug in de onze Daily Boost, Mighty Nine, High Tech AOX, Super C Boost en Delightful D-fence. 
5 top-supplementen voor deze winter dus. 

Welke dagdosis? 
1 tot 2 capsules per dag (= 500mg- 1 gram). 
Vitamine C is een wateroplosbare vitamine, het teveel aan vitamine C wordt niet opgeslagen in het lichaam maar verwijderd via de urine. 

Waarom spreiden over de dag? 
We raden aan om je capsules te spreiden over de dag en ze niet allemaal in één keer 's morgens in te nemen. Het lichaam kan bij het innemen van 1g vitamine C moeilijk de volledige dosis opnemen. Spreiden is dus de boodschap: 1 capsule bij je ontbijt en een tweede capsule bij je middagmaal

Laat een commentaar achter

Merk op dat commentaren goedgekeurd moeten worden voor ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.