Daily Boost en Mighty Nine: mijn dagelijkse aanvulling vitaminen en mineralen. - Puur Living

Daily Boost en Mighty Nine: mijn dagelijkse aanvulling vitaminen en mineralen.

Wat zijn mineralen? 
Onze voeding bestaat uit macronutriënten zoals eiwitten, vetten en koolhydraten en tevens uit micronutriënten zoals vitaminen en mineralen.
Van micronutriënten heb je slechts een kleine dagelijkse hoeveelheid nodig, maar dat maakt ze daarom niet minder belangrijk.
Het lichaam kan het merendeel zelf niet aanmaken, nochtans zijn ze mee de fundering voor een sterk lichaam.

Wat zit er juist in Mighty Nine?  
Mighty Nine is een verzameling van 6 mineralen, 2 vitamines en inositol. Calcium is nodig voor het behoud van sterke, gezonde botten en tanden, maar het speelt ook een rol in de goede werking van onze spieren. Ook voor de spijsvertering mogen we rekenen op de bijdrage van calcium in de werking van onze spijsverteringsenzymen.

Van Zink, ook aanwezig in Daily Boost, kennen we al de relatie met sterke nagels, een goed gezichtsvermogen en de immuniteit.
Maar zink blijkt ons veel verder te ondersteunen met zijn bijdrage in de stofwisseling van koolhydraten en eiwitten, bij het delen van onze cellen en de bescherming van deze cellen tegen oxidatieve stress. 
Chroom draagt bij tot een normale koolhydraatstofwisseling met instandhouding van normale bloedsuikergehalten.
En wat dacht je van Mangaan? Mangaan speelt een rol in diverse energie-leverende reacties in het lichaam, maar ook in de vorming van bindweefsel dat onder meer te vinden is in ons kraakbeen en onze botten. 

Conclusie? Mineralen hebben heel uiteenlopende functies en taken in ons lichaam maar ze hebben één iets gemeenschappelijk: ze zijn onmisbaar voor de goede werking van het lichaam. 

Waarom Daily Boost en Mighty Nine niet in 1 tablet?
Mighty Nine is een extra aanvulling op Daily Boost. Maar er zijn verschillende redenen waarom we deze ingrediënten in 2 formules hebben onderverdeeld. 
1. Alle voedingstoffen in 1 tablet krijgen is praktisch gezien onmogelijk, het zou een heel groot tablet worden. Wat niet gebruiksvriendelijk is. 
2. Er bestaat iets als concurrentie-opname. Dat wil zeggen dat als we calcium en magnesium op hetzelfde moment zouden innemen, dan is de kans groot dat één van de twee minder goed zal opgenomen worden. 
3. Sommige stoffen kunnen ons een boost geven, zoals vitamine C en vele B-vitamines in Daily Boost. Deze neem je dus best 's ochtends in. Na een lange dag kan het gewenst zijn om ’s avonds nog wat mineralen aan te vullen met Mighty Nine.  

Een nieuw kleurtje, een nieuwe formule? 
Sommige vormen van ingrediënten in de Mighty Nine zijn recent gewijzigd om de opname te blijven optimaliseren. Zo werd bijvoorbeeld gekozen voor een andere vorm van calcium met een nog betere opneembaarheid. Ook voor andere stoffen werd overgegaan naar een nog actievere vorm
Zoals jullie inmiddels gemerkt hebben is ook de kleur van de tabletten gewijzigd.  De witte kleurstof werd vervangen door een bruine coating met ijzeroxiden. 

Van waar de naam "Mighty Nine"? 
De naam verwijst naar de 9 ingrediënten die het supplement bevat: calcium, zink, mangaan, chroom, molybdeen, seleen, vitamine k2, vitamine D3, inositol. 

Goed nieuws! 
Onze Mighty Nine is ook een volledig vegan formule!
Inderdaad, zelfs de vitamine D3 is vegan aangezien deze uit algen wordt gehaald en niet uit schapenwolvet zoals vaak het geval is. 

Voor wie? 
De ingrediënten in Mighty Nine zijn  geschikt voor iedereen die kiest voor extra mineralen ter aanvulling en ondersteuning van bepaalde lichaamsprocessen. We raden aan steeds de supplementen te combineren met een gezonde levensstijl. De basis is en blijft voldoende water drinken in combinatie met een gevarieerde en evenwichtige voeding.

Hoe innemen
1 tablet 's avonds bij de maaltijd. 
Vitamines en mineralen neem je steeds best in tijdens de maaltijd, of direct na de maaltijd, zo worden deze beter opgenomen door het lichaam.

Laat een commentaar achter

Merk op dat commentaren goedgekeurd moeten worden voor ze gepubliceerd worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.